RAYMON TRUIJEN draagt dansschool Fresh over Aan Sophie Mattens

Interview Weert de Gekste

Dansen, en de laatste 11 jaren ook zijn dansschool, waren zijn lust en zijn leven. Toch heeft Raymon Truijen onlangs afscheid genomen van Fresh. Dat hij deze Weerter dansschool nu heeft overgedragen aan Sophie Mattens voelt goed. Bij haar is zijn kindje in goede handen, zo vertelt hij.

Sinds 1 augustus is Raymon geen eigenaar meer van Dansschool Fresh. In de 11 jaar waarin hij Fresh leidde beleefde hij tientallen sportieve hoogtepunten. Vele prijzen werden er in de loop der jaren in de wacht gesleept. In 2017 ontving de dansschool de Penning van Verdiensten van de gemeente Weert.

Hoe het begon

Via de Megadance in Stramproy, een regelmatig terugkerende discoavond voor de jeugd tussen de 11 en 15 jaar, kwam Raymon op zijn twaalfde in aanraking met breakdance. “Ik was meteen verkocht en ben elke dag gaan oefenen. Uiteindelijk is dat uitgelopen in een professionele carrière waarbij ik in meer dan dertig landen ben geweest; om wedstrijden te doen, workshops te geven en theatershows te dansen. Dat was echt een supertoffe ervaring”. In 2012 vond Raymon dat het tijd was voor een nieuwe stap in zijn dansleven: hij begon Dansschool Fresh.

Hoogtepunten

Met Fresh beleefde hij zoals gezegd vele hoogtepunten. De dansers van Fresh waren in vele nationale- en internationale televisieprogramma’s zoals Time2Dance, Das Supertalent (Duitsland) en America’s Got Talent (VS) te zien. Op wedstrijden in binnen- en buitenland werden geregeld prijzen in de wacht gesleept. Ook hadden Fresh-dansers in 2020 een rol in een videoclip van een nummer van Sam Feldt. Met veel trots kijkt Raymon dan ook terug op de afgelopen jaren.

Het leven na Fresh

Tegenwoordig houdt Truijen zich bezig met het promoten van bedrijven en organisaties. “Zo’n drie jaar geleden ben ik gestart met een marketing agency: Twist Marketing. Daar heb ik mijn nieuwe passie in gevonden”.

Afscheid genomen

De afgelopen jaren heeft Raymon zijn werk voor de dansschool al geleidelijk overgedragen aan Sophie. In die tijd heeft hij afscheid kunnen nemen van zijn Fresh. “Als ik nu hier in het pand loop heb ik eerlijk gezegd een beetje ‘mixed feelings’. Aan de ene kant is het een beetje mijn kindje en aan de andere kant heb ik de afgelopen jaren al stilletjes aan een beetje afstand genomen.”

Rol in dansscène

De rol van Raymon is enorm geweest voor de danswereld in Weert”, aldus de nieuwe eigenaresse van Fresh. “Dansschool Fresh heeft op zijn hoogtepunt 750 leerlingen gehad en we hebben heel veel awards gewonnen. Bij alles wat met dansen te maken had, daar stond Raymon”.

 

 

 

 

Niet nieuw

Bijna negen jaar geleden kwam Sophie als dansdocente bij Fresh. Na verloop van tijd richtte ze zich steeds meer op het organiseren van eindshows en andere evenementen. “En zo mocht ik van Raymon steeds meer en meer doen. Uiteindelijk heeft hij me aangesteld als operationeel directeur en nu kwam de kans om de dansschool van hem over te nemen”.

Alle vertrouwen

Raymon is ervan overtuigd dat hij zijn Fresh aan de juiste persoon heeft overgedragen. “Iedereen loopt met haar weg. En dat is eigenlijk waar het om draait in een dansschool: community. Het is gewoon één grote familie. En ik weet zeker dat Sophie de juiste leider is om die familie de juiste richting op te sturen”. Sophie: “Het doet me goed dat Raymon zoveel vertrouwen heeft in mijn leiden van de dansschool, vanaf nu. Die steek ik mooi in mijn zak”.

In deze video blikt Raymon Truijen terug op 2016; in veel opzichten een zeer succesvol jaar voor Dansschool Fresh. Ook vertelt hij of ook de danswereld hem door zijn vertrek bij Fresh nu helemaal kwijt is. Met de nieuwe eigenaresse Sophie Mattens kijken we naar de toekomst van de dansschool.

Bekijk de video: https://youtu.be/xtbwDYtIWZQ

Video afspelen

Locaties & lesroosters

Website by TWIST Marketing | Copyright © 2021

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleindes.

Geverifieerd door MonsterInsights