0642880820 (woensdagen - 0638001782) info@dansschoolfresh.com

Streetdance Workshop

Streetdance, Hiphop en Kids-dance workshops op allerlei niveau’s!

Wat is Streetdance

Streetdance is een verzamelnaam van dansvormen die niet zijn ontwikkeld in dansinstituten maar op straat, in clubs en op middelbare scholen. Tegenwoordig kan streetdance gezien worden als een onderdeel van de hiphop en funkdance stijlen, die al in de jaren zeventig ontstonden.

Streetdance is een sport waarbij aspecten als improvisatie en aanmoediging door omstanders een rol spelen waarbij er vaak een sterke sociale interactie met omstanders en mededansers is. Streetdance wordt in Nederland vaak onderwezen op Dansscholen zoals bij ons. Er zijn in Nederland echter ook een aantal gespecialiseerde dansscholen voor hiphop en streetdance.

Streetdance is ontstaan begin jaren ’80 in New York. Vooral in de achterstandswijken werd er veel op straat gedanst. Daar komt ook de naam vandaan. In Europa brak streetdance pas door in de jaren ’90. Deze stijl had veel invloed op mode, videoclips, grafitti, dj’s, en rappers. Er verschenen regelmatig films waarin veel aandacht was voor de subcultuur van de streetdance. Bij streetdance zijn veel bewegingen ontleend aan bewegingen uit videoclips waardoor de stijl continu verandert. De bewegingen zijn vaak vrij losjes en komen heel luchtig over. Er wordt meestal op heel snelle muziek gedanst, waardoor het geheel een flitsende indruk maakt. Streetdance is bouncen op de beat. Men danst streetdance vooral op HipHop en R&B-muziek.

Er zijn zowel nationaal als internationaal meerdere overkoepelende verenigingen voor streetdance die elk hun eigen kampioenschappen organiseren, bijvoobeeld UDO, IDO, DCAF. Door toedoen van deze bonden is streetdance een internationale wedstrijdsport geworden. Het bereiken van de top kost veel training en inzet. Sommige bonden organiseren wedstrijden in leeftijdsgroepen, waarbij de oudste deelnemer van het team de categorie bepaalt.

Alle workshops kunnen bij ons of bij u op locatie worden gegeven

Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft.
Contact