0642880820 (woensdagen - 0638001782) info@dansschoolfresh.com

Rap Workshop

Rap Workshop

Heb jij er altijd al van gedroomd om net als jouw favoriete Rap artiest je eigen teksten te schrijven om ze al ‘flowend’ on stage te rocken in de spotlights voor al je fans, maar je niet weet waar te beginnen? Volg dan nu een rapworkshop! In deze workshops maak je kennis met de geschiedenis van Hip Hop, de theorie achter het schrijven van teksten en leer je hoe je deze theorie kunt omzetten naar de praktijk. Na deze workshop heb jij alle handvaten die je nodig hebt als rapper, dat in combinatie met de juiste ‘drive’ en doorzettingsvermogen kun jij het nog heel erg ver schoppen en maak je al je dromen waar.

Wat is Rap

Rap betekent in etymologische zin “snel lezen” of “snel gesproken”. De term is een afkorting van het Engelse repartee (gevatheid).

Ontstaan

Begin jaren tachtig ontstaat in de New Yorkse wijk The Bronx langzaamaan de muziekstijl HipHop. Vaak is er sprake van een DJ die met behulp van twee platenspeler stukjes muziek van platen draait en die uitgekiend samenvoegt tot een nieuwe compositie. Een zogenaamde Master of Ceremonies (de MC) houdt daarbij het publiek bezig door erbij te rappen. Het is hier dat de praatgezongen zangstijl voor het eerst rap wordt genoemd. Met de komst van de slaven naar de Verenigde Staten kwam ook de muziek van de slaven mee naar Amerika. Ook na de afschaffing van de slavernij verkeerde de zwarte mensen nog steeds in armoedige omstandigheden. Een oplossing voor deze armoede was voor sommige het op straat vertonen van hun kunsten. Muziek was voor de zwarte mensen een uitgesproken manier om zich te uiten.

Onderscheidend van hiphop

Rap is een bepaalde zangstijl, die vooral wordt toegepast in de HipHop. Zo vaak zelfs, dat velen hiphop met rap verwarren. Rap is echter een manier van spreken met ritmische intonatie die veel ouder is dan hiphop zelf. Rap is vooral een verschijnsel binnen de zwarte muziek.

Alle workshops kunnen bij ons of bij u op locatie worden gegeven

Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft.
Contact