0642880820 (woensdagen - 0638001782) info@dansschoolfresh.com

Graffiti workshop

Meer informatie volgt binnenkort

Graffiti Kamer?

Ben jij ook een grote fan van graffiti? Ben je helemaal weg van al die mooie letters, kleuren en grappige poppetjes? Zou jij zoiets graag op de muren van je slaap- of speelkamer willen? Grijp dan nu je kans! Speciaal voor alle leden van dansschool Fresh geeft graffiti artist Gart Smits 20% korting op zijn werken in jullie kamers! Dat wil jij toch ook!?!

Wacht niet langer en meldt je snel aan via info@dansschoolfresh.com om gebruik te maken van deze geweldige korting op fantastische kunstwerken!

Wat is Graffiti

Eind jaren zestig namen New Yorkse begonnen met een viltstift hun schuilnamen vliegensvlug op treinstellen en op metro’s te plaatsen. Graffiti worden gezien als belangrijk onderdeel van de hiphop-cultuur. Die handtekening wordt de ‘tag’ genoemd. Een throw-up is een grote uitgewerkte tag met een of twee kleuren. In New York werd de viltstift al snel vervangen door de spuitbusen het metrostel werd de ideale drager om een miljoenenpubliek te bereiken. Begin jaren 80 waaide graffiti over van New York naar verschillende Europese steden. In Nederland leidde dit tot een aanzienlijke graffiti-scene die zijn hoogtepunt kent tussen 1985 en 1995. Graffiti op straat wordt meestal gemaakt met behulp van spuitbussen met verschillende kleuren verf. Het zijn vaak korte teksten en afbeeldingen, variërend van tags (korte parafen waaraan de maker door zijn collega’s wordt herkend) tot pieces (grotere, met kunstzinnig gevoel uitgevoerde afbeeldingen). Vaak ziet men tientallen tags die dicht bij elkaar zijn neergezet. Er zijn duidelijke stijlen te herkennen in een ondergrondse graffiti- subcultuur.Tegenwoordig is in Nederland vrijwel overal graffiti aan te treffen.

In de loop der jaren is de graffiti van het illegale circuit gedeeltelijk geaccepteerd door de maatschappij. Zo bevindt zich graffiti bij wijze van kunstuiting in scholen en clubhuizen. Ook wordt een speciale vorm van graffiti, reverse graffiti, steeds meer gebruikt als vorm van buitenreclame. Men kan soms graffitiworkshops volgen, bijvoorbeeld in buurthuizen en tijdens festivals, maar ook bij ons: ‘Fresh School of Hiphop’. In andere delen van de maatschappij wordt graffiti minder gewaardeerd. In de wereld van het openbaar vervoer moeten hoge kosten worden gemaakt om de graffiti te verwijderen van het plaatwerk, de deuren en de ramen van het materieel, vooral als de graffiti-artiest de technieken en materialen van autospuiters heeft toegepast.

Alle workshops kunnen bij ons of bij u op locatie worden gegeven

Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft.
Contact