0642880820 (woensdagen - 0638001782) info@dansschoolfresh.com

Beatbox Workshop

Wat is Beatbox

Beatbox, ook wel bekend als The Human Beatbox, Vocal Percussion (‘vocale percussie’) en The Fifth Element of Hiphop (‘Het Vijfde Element van de Hiphop’), is een in de late jaren zeventig onder Afro-Amerikanen ontstane muziekstijl.

Het kenmerk is het door impulsgeluiden nadoen van percussie. Daarbij houdt men de microfoon met beide handen tegen de lippen aan om ook met de ademhaling geluiden te kunnen voortbrengen. Ook vocal scratching (het imiteren van het scratch-geluid van een draaitafel of het imiteren van elk denkbaar geluid kan gerekend worden tot de beatbox. Human beatboxen werd al snel een deel van de rapscene en later van de HipHop-muziekstijl. De term beatboxing (‘beatboxen’) is afgeleid van het imiteren van de eerste generaties drummachines, in het Engels bekend als ‘beatboxes’.

De beatbox is ontstaan in New York, en vooral in de achterstandswijken waar mensen woonden die geen geld hadden voor dure muziekapparatuur, maar die toch muziek wilden maken. Zij begonnen gebruik te maken van hun mond om de genoemde drummachines te imiteren. Niemand weet echter wie de echte uitvinder is geweest. Na een dip in de late jaren tachtig, ondervindt het Vijfde Element nu een tweede opleving die de kunstvorm wereldwijd steeds bekender maakt. De Amerikaanse artiest Rahzel (Rahzel M. Brown) is op dit moment misschien wel de bekendste beatboxer.

Alle workshops kunnen bij ons of bij u op locatie worden gegeven

Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft.
Contact