0642880820 (woensdagen - 0638001782) info@dansschoolfresh.com

Op donderdag 9 juni 2016 vond er bij Don Bosco in Weert een unieke breakdance workshop plaats, georganiseerd door Dansschool Fresh in samenwerking met Red Bull Nederland.

De Red Bull BC One All Stars Menno (Nederland), Pelezinho (Brazilië)  en Lilou (Frankrijk) gaven afgelopen week een workshop tour door Nederland. Naast Weert kwamen ze ook in Utrecht, Den Haag en Leeuwarden.
De workshop worden georganiseerd in aanloop naar de Red Bull BC One Holland Cypher die op 10 en 11 juni plaatsvindt in het Trammuseum in Rotterdam. Dit is het Nederlands kampioenschap solo breakdance.

Het team Red Bull BC One Allstars is een team van 9 dansers uit alle uithoeken van de wereld die worden gezien als de beste ‘b-boys’ van onze planeet.
Ze worden gesponsord door Red Bull en vliegen de hele wereld over om workshops te geven, wedstrijden te jureren, optredens te geven etc.

Er kwamen 43 deelnemende jongens en meiden uit Weert, Heeze, Roermond, Valkenswaard, Eindhoven, Nieuw Bergen, Maastricht en Antwerpen op deze workshop af. Allemaal gevorderden dansers die al het een en andere weten van de dansvorm.
De 3 workshop docenten gaven allen een half uur les en en eindigde de workshops met een vragenronde. In de vragenronde werden door de jeugd veel interessante vragen gesteld.
Hoe is het leven als een professioneel danser? Hoe is het om het wereldkampioenschap te winnen? Ben je ooit zenuwachtig? Wat zijn de nadelen als professioneel danser? En hoeveel verdien je nu eigenlijk als danser?
Na afloop kregen alle dansers en ouders veel respect van de buitenlandse docenten, aangezien de Nederlandse kids-scene ver vooruit loopt tegenover de rest van de wereld.
Alle deelnemers gingen erg gemotiveerd naar huis, velen dromend van een professionele breakdance-carriere zoals de Red Bull BC One Allstars.

Foto’s door Louni.


BCONE workshop breakdance BCONE workshops breakdane