0642880820 (woensdagen - 0638001782) info@dansschoolfresh.com

Op maandag 13 maart waren de RedBull BC One Allstars te gast bij Dansschool Fresh in Weert.

Red Bull BC One is de grootste breakdance competitie ter wereld.
Sinds 2004 wordt de competitie georganiseerd met voorrondes in meer dan 60 landen. Hiernaast zijn er continentale finales en een wereldfinale. Vorige jaren vond de wereldfinale plaats in Japan en Italië. Dit jaar vindt de wereldfinale plaats in Amsterdam!

De RedBull BC One Allstars is een team samengesteld door RedBull, waar werelds beste breakdancers in vertegenwoordigd zijn.
Om de wereldfinale te promoten, touren de BC One Allstars door heel Europa om workshops te geven.

In Nederland kwamen ze op 5 plekken, waaronder ook bij Dansschool Fresh in Weert!

De 3 docenten uit Venezuela, Amerika en Brazilië gaven workshops aan 3 verschillende groepen die werden ingedeeld op leeftijd.
In totaal telde de workshops 71 deelnemers. De opkomst was nergens zo groot en het niveau was extreem hoog, vertelden de wereldtoppers. De 3 groepen rouleerden in de 3 dansstudio’s van Fresh.
De kids kregen in totaal 2 uur workshop en mochten daarna op de foto met de toppers tijdens de ‘meet and greet’.

Dansschool Fresh was erg blij met de komst van deze toppers.
“Het motiveert onze leerlingen enorm en dit zorgt weer voor nieuwe inspiratie. Ook is het leuk dat breakdancers uit heel Nederland en België op deze clinics af kwamen. We zullen in de toekomst nog veel meer verschillende workshops gaan aanbieden maar deze dag was er wel weer een voor in de boeken. Onze droom voor ons als dansschool is dat een van onze leerlingen ooit de BC One Wereldfinale wint, alleen zijn de kids daar nog wat te jong voor. Dit was wel weer een stap in de goede richting”, aldus eigenaar Raymon Truijen.

Wil je zelf ook eens wat live breakdance actie zien?
De Nederlande breakdance top is op 30 april 2017 te zien in Weert waar een voorronde van de Nederlandse B-Boy League wordt georganiseerd in de Poort van Limburg. Dit vindt plaats tijdens het evenement ‘Dag van Sport en Bewegen’.
Het organiseren van deze voorronde is een initiatief van Angelo Martinus, onze Weerter combinatiefunctionaris Urban Culture, in samenwerking met Fresh.