0642880820 (woensdagen - 0638001782) info@dansschoolfresh.com

Fresh Allstars zet grote stappen

De Fresh Allstars zijn hard aan de weg aan het timmeren. De breakdance formatie die als droom heeft een van de beste breakdance groepen ter wereld te worden zet een aantal grote stappen.

Op dit moment zijn 3 dansers van de Fresh Allstars in Philadelphia in Amerika voor een pro-trainingskamp. De dansers Cis Brans (Weert), Guus Siebers (Bergeijk) en Lorenzo Caboni (Nederweert) zijn samen met 9 andere dansers geselecteerd om deel te nemen aan het kamp.

De jongens worden gezien als de grootste opkomende talenten ter wereld en de toekomst van de breakdance scene.

De reis, het verblijf en alle trainingen voor de kids maar ook voor de ouders, worden gesponsord door de organisatie UDEF. UDEF is een non-profit organisatie met als doel het bevorderen van de wereldwijde breakdance top onder de jeugd.

Cis, Guus en Lorenzo krijgen 10 dagen lang training van een aantal top dansers uit Amerika, Canada, Polen en Japan.

De jongens hebben er nu al de tijd van hun leven. Ze worden behandeld als echte sterren en worden bijna 1-op-1 getraind.
Filmpjes van de jongens op het kamp worden al via Facebook verspreid en zijn duizenden keren bekeken.


Tussenstop van de dansers Guus, Cis en Lorenzo in NewYork

Los Angeles

Volgende maand zullen de jongens opnieuw te zien zijn in Amerika, maar dan in Los Angeles. Ze gaan hier met het hele team deelnemen aan het wereldkampioenschap ‘Freestyle Session’.

“We zullen in november met 9 dansers, 1 coach en een aantal ouders afreizen naar Los Angeles.
De jongens zullen mee gaan doen met 2 tegen 2 jeugd battles, crewbattles voor volwassenen en we zullen ook een gastshow laten zien.
Het is niet makkelijk om een heel team naar de andere kant van de wereld te sturen. Het feit dat de jongens al het hele jaar volgeboekt zijn met extra trainingen, optredens en wedstrijden maar ook zeker het financiële plaatje speelt een rol.
Wanneer je wordt uitgenodigd krijg je vaak alles vergoed, maar voordat je die status hebt moet je zelf eerst veel investeren.
Gelukkig zijn we hier ook druk mee bezig. Deze maand wordt dan ook officieel de stichting Fresh Allstars opgestart en zal de samenwerking met Cindy Denessen van Weert Media en ESD4YOU worden aangegaan. ESD4YOU is een bedrijf dat zich bezig houdt met het vermarkten van producten of diensten om zo bijvoorbeeld sponsoren te zoeken.

Cindy Denessen heeft samen met de Fresh Allstars al heel wat geld ingezameld voor hun reis naar LA.
Deelname aan de Duckrace Weert, sponsoring van Kiwanis, een bijdrage van gemeente Weert en diverse optredens zorgen ervoor dat de kosten iets gedrukt kunnen worden. Ook bijvoorbeeld het opstarten van de stichting wordt gesponsord door Notaris Malherbe. We zijn erg blij met alle steun die we hier van krijgen alleen dit dekt helaas nog lang niet de lading”, aldus coach en initiatiefnemer Raymon Truijen.

Fresh Allstars bijdrage Kiwanis Freestyle Session Los Angeles
Fresh Allstars met een bijdrage van Kiwanis voor de reis naar Los Angeles

Olympische Spelen

De Fresh Allstars hebben elke maand weer nieuwe uitdagingen.
Paulos Claessens uit Weert zal samen met Guus Siebers over 2 weken deelnemen aan de voorrondes van de Jeugd Olympische spelen. Ze zijn 2 van de 5 Nederlandse b-boys die mee mogen doen aan deze voorronde.
Mochten ze door de selectie komen dan gaan ze door naar de halve finale in Japan en hierna hopelijk de finale in Buenos Aires.

De laatste tijd worden de breakers uit Weert steeds vaker benaderd voor diverse buitenlandse wedstrijden, projecten en tv-programma’s en groeien ze hard in reputatie.
Echter is het een grote uitdaging om van de kids-wereldtop aansluiting te vinden bij de volwassenen groepen. Het niveauverschil tussen de absolute wereldtop en de top van de kids is nog erg groot.

Met de nieuwe plannen en positieve veranderingen komt de grote droom om een van de beste danscrews van de wereld te zijn weer een stapje dichterbij.

Wil je de jongens volgen? Abonneer jezelf dan nu op de nieuwe Fresh Allstars youtube pagina of volg ze op Facebook en Instagram.

Wil je zien wat ze tot 2017 allemaal hebben gedaan?
Bekijk dan hier onze nieuwe promo video.