0642880820 (woensdagen - 0638001782) info@dansschoolfresh.com
Na hun prestatie op RTL4 bij Holland’s Got Talent, waar ze afgelopen seizoen tot de finale wisten te komen, zaten onze jonge b-boys niet stil!
De Fresh Allstars wonnen afgelopen zaterdag namelijk het eerste wereldkampioenschap breakdance voor kids.
Al 27 jaar wordt in Duitsland het officiele wereldkampioenschap breakdance gehouden, namelijk: ‘Battle Of The Year’.
Battle of the Year werd dit jaar in Essen georganiseerd en telde ongeveer 7000 bezoekers. Met 20 deelnemende regio’s over de hele wereld wordt het gezien als het officiele Wereldkampioenschap voor teams.
Het breakdance wereldje is de laatste tijd enorm veranderd. Normaal gesproken zijn er op het WK enkel wedstrijden voor volwassenen. Wanneer je als jong team mee wilde doen aan ‘BOTY’, moest je het gewoon tegen de volwassenen opnemen.
Aangezien er wereldwijd steeds meer jeugd begint met breakdancen werd dit jaar voor het eerst ‘Battle of the Year Kids’ georganiseerd, voor dansers t/m 15 jaar.
Trainer Raymon Truijen: “Ik danste zelf altijd in Team Shmetta, een professioneel b-boy team met Nederlandse en Belgische dansers. Een teamgenoot is toevallig de coach van het beste kids-team uit Belgie. Toen we hoorde van een WK twijfelden we geen moment en besloten we onze krachten te bundelen. We wilden alles op alles zetten om de wereldtitel binnen te halen.
Onze leerlingen komen elkaar geregeld tegen bij competities en hebben een hechte vriendschap. Dit was voor ons een perfect moment om de rest van de wereld te laten zien wat we in huis hebben”.
De nieuwe formatie noemde zichzelf de ‘Shmetta Kids’.
Op 19 september wonnen ze het Benelux Kampioenschap waarmee ze zich plaatste voor de wereldfinale die afgelopen zaterdag plaatsvond.
Alle landen lieten afgelopen zaterdag eerst een showcase zien. De jury koos uit alle showcases de beste groepen, die het weer tegen elkaar moesten opnemen in een ‘battle’.
Bekijk hier de showcase waarmee ze zich plaatste voor de battles.
De 6 overgebleven kanshebbers waren de teams uit Benelux, Italie, Rusland, Israel, Duitsland en Balkan.
Na een erg spannende competitie kwamen onze jongens uiteindelijk in de finale tegen Rusland.
“In de 15 minuten durende finale, was Rusland nog beter dan verwacht. Na de eerste 5 minuten leek het erop dat we deze battle gingen verliezen. Gelukkig kwamen we erg sterk terug en wisten we uiteindelijk de battle met 1 punt verschil te winnen” verteld trainer Raymon trots.
Bekijk hier de finale.

Als prijs mochten de kids hun showcase opvoeren tijdens het main-event, waar 7000 bezoekers en ongeveer een miljoen mensen die via de live-stream hebben gekeken konden genieten van hun performance.
De volwassen battles werden uiteindelijk gewonnen door Japan.
Voor de Fresh Allstars was het een droom die uitkwam. Vanuit Dansschool Fresh bedanken we onze dansers, trainers, iedereen die ons heeft gesteund en in het speciaal de ouders van de kids die wederom een deel van hun sociale leven hebben moeten opofferen voor dit grote succes.
On to the next one!
De showcase op het main-stage is helaas nog niet online.
Fresh Allstars Wereldkampioen