0642880820 (woensdagen - 0638001782) info@dansschoolfresh.com

Internationaal succes Fresh Allstars

De breakdance formatie Fresh Allstars heeft Nederland, en daarmee ook Weert weer goed op de kaart gezet.

Tweede plaats in Los Angeles

Vorige week vlogen Lorenzo Caboni en coach Raymon Truijen naar Los Angeles in Amerika, voor een van de bekendste breakdance-battles van de wereld, genaamd: ‘Freestyle Session’.

Tijdens deze competitie, die al sinds de jaren 90 wordt georganiseerd, werd dit jaar voor het eerst een kids-battle georganiseerd voor dansers t/m 13 jaar.

Lorenzo danste samen met een b-boy uit Belgie, die net als hem speciaal naar Amerika ging om mee te doen aan de battle.

Ongeveer 40 duo’s uit Amerika, Canada, Mexico, Japan en Korea schreven zich in voor de competitie.

Na een qualificatieronde werden 8 duo teams gekozen voor de knock-out battles. Lorenzo en zijn belgische partner Cis zaten bij de beste 8 teams en mochten hun eerste battle doen tegen een duo uit New York.

Deze battle werd met een unanieme jurybeslissing gewonnen, evenals de halve finale die de jongens ook wonnen tegen 2 b-boys uit Japan.

In de finale namen de jongens het op tegen de thuisploeg en daarmee ook de favoriet. De jongens uit Amerika waren erg sterk en de battle eindigde in een tie-break (gelijkspel).
Na een tie-break moesten allebei de duo’s nog een keer dansen en besloot de jury met een 3-2 beslissing dat de jongens uit Amerika de battle wonnen.

Na de battle kreeg Lorenzo veel respect van het Amerikaanse publiek waaronder de zanger ‘Will I Am’ van de bekende Amerikaanse groep ‘Black Eyed Peace’, die zelfs met Lorenzo op de foto wilde.

Lorenzo bij Freestyle Session in Los AngelesLorenzo in actie bij Freestyle Session in Los Angeles.

 

Eerste plek in Zwitserland
Toen Lorenzo en zijn ouders op dinsdag aankwamen in Nederland kon hij maar 2 dagen bekomen van zijn eerste bezoek aan Amerika. Hij moest meteen door naar een internationaal toernooi in Zwitserland.

Dit toernooi nodigde 16 wereldtoppers uit waaronder 8 kids en 8 volwassenen. Deze dansers werden via een lotingssysteem gekoppeld aan elkaar.

Op de dag zelf werden er ook kwalificaties gehouden. De winnaars van deze qualificatie battles werden tegenover de uitgenodigde duo’s gezet en moesten het tegen elkaar opnemen in knock-out battles.

Lorenzo had het geluk dat hij werd gekoppeld aan een erg sterke danser uit Ukraine.

Lorenzo in actie in Zwitserland

Lorenzo in actie in Zwitserland

 

Na het uitschakelen van 3 duo’s stond Lorenzo alweer in een internationale finale. Deze keer wederom tegen dansers uit Amerika en Japan.

Gelukkig waren Lorenzo en zijn partner in vorm en wonnen ze de finale battle met een overtuigende jury beslissing.

Met een mooie trofee, 750 euro prijzengeld, meer volgers op social media en nieuwe fans in de breakdance wereld mocht Lorenzo weer terug naar het rustige leven in Nederweert. Ook mocht hij, net zoals alle andere kinderen, gewoon weer lekker naar school toe.

Lorenzo winst in Lausanne, Zwitserland

Lorenzo winst in Lausanne, Zwitserland

 

Raymon Truijen wint in Phoenix
Na de wedstrijd in Los Angeles bleef Raymon Truijen nog even in Amerika, onder andere voor het bezoeken van een toernooi in Phoenix, Arizona.
Samen met 2 dansers uit Belgie en Engeland deed hij mee aan een 3on3 battle. Na 3 knock-out battles tegen lokale teams uit Arizona mochten ze het in de finale opnemen tegen een team uit Las Vegas.

De 3 juryleden besloten unaniem dat Raymon samen met zijn team de titel mee terug mochten nemen naar Europa.

Raymon Truijen winst met Team Shmetta in Phoenix

Raymon Truijen winst met Team Shmetta in Phoenix

 

 

Komende zaterdag zijn de Fresh Allstars, waaronder Lorenzo en trainer Raymon, te zien op NPO3 bij het programma Z@pp Live. Ze vertellen hier over hun prestaties op Holland’s Got Talent en het winnen van de Wereldkampioenschappen vorige maand in Essen, Duitsland.