Hiphop en Streetdance

 

Bij Dansschool fresh worden er verschillende streetdance en hiphop lessen aangeboden vanaf 7 jaar. De lessen worden aangeboden in Weert, Stramproy en Nederweert. Het wordt aangeboden in verschillende niveau’s zodat iedereen de mogelijkheid heeft om door te groeien of lekker op zijn eigen tempo te dansen.

Streetdance
In weert zijn er verschillende streetdance lessen te volgen. De lessen worden gegeven door professionele docenten. Alle docenten hebben een of meerdere dansachtergronden. Iedere groep heeft zijn eigen karakter en eigen docent. Iedere docent maakt zijn eigen choreografieën, wat elke les uniek maakt. De lesdagen zijn maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag. Er zijn lessen voor kids van 7-9 jaar, 8-11 jaar, 12+ en volwassenen. Alle lessen zijn toegankelijk voor beginners.

In Stramproy wordt er streetdance les gegeven voor 3-5 jaar, 6-8 jaar en 7-10 jaar (motorisch betere groep). De lessen worden gegeven door Sophie Mattens en vinden plaats op woensdag. In Nederweert wordt er op donderdag door Virgil Nagel streetdance les gegeven voor meiden van 7-12 jaar en 12-18 jaar.

Voor streetdance is er het showteam FRESH 4 U voor meiden van 9-14 jaar. Dit is trainen op een hoger niveau en samen optredens verzorgen.

Het grootste verschil tussen streetdance en hiphop is de bewegingsintensiteit. Bij hiphop worden er vooral veel rauwe bewegingen gemaakt terwijl bij streetdance de bewegingen softer zijn.

We vinden het belangrijk een grote verscheidenheid in dansstijlen aan te bieden. Daarom wordt er naast de breakdance ook veel tijd besteed aan streetdance en hiphop. Zowel in reguliere lessen als in talentenontwikkeling.

Hiphop
Voor hiphop wordt er lessen gegeven op dinsdag, woensdag en vrijdag. Er zijn hier 4 soorten lessen: Hiphop tot 14 jaar (elk niveau),
Hiphop Masterclass op dinsdag, Hiphop volwassenen op woensdag en het jeugd wedstrijdteam SYNERGY op vrijdag. Binnen het wedstrijdteam wordt er veel aandacht geschonken aan talentontwikkeling. Alle hiphoplessen worden gegeven door Djordy Vogel.

In Weert is het mogelijk voor getalenteerde en gemotiveerde jongeren om in een show- of wedstrijdteam te komen. Voor hiphop is er een wedstrijdteam SYNERGY waarbij leerlingen gedurende een seizoen aan wedstrijden in Nederland meedoen. De leeftijd van de leerlingen is momenteel 13-14-15 jaar (under 18). Daarnaast is er ook het show- en wedstrijdteam The Rebels (9-15 jaar). Meer informatie over wedstrijd- en showteams vind op de pagina ‘teams’ onder het tabblad ‘Fresh’. In Stramproy geven we hiphop 12+ op dinsdag van 17:00-18:00 uur. Deze les wordt gegeven door Djordy Vogel

Wil je graag mee dansen in een recreatieve les of wedstrijd/showteam? Vind het lesrooster bij jou in buurt en meld je aan voor een gratis proefles!

De beste danslessen voor elke leeftijd

Breakdance, Streetdance, Hiphop, Modern, African/Dancehall, Dancehall/hiphop, Freeunning, Minilessen, Kidsdance,
paaldansen, dance & shape, tricking en meer! Lessen vanaf 1 jaar. Ook voor volwassenen!
Dansschool Fresh ; Het centrum voor sport & bewegen